Yönetilemeyen Ethernet Switch’ler
Atop Giriş seviyesi yönetilmeyen Switchler, zorlu ortamlarda PoE bağlantısı ve performans gibi özellikler sunan basit ağ topolojileri için güvenilir, sağlam ve uygun maliyetli bir çözümdür.
Kısmi Yönetilen Ethernet Switch’ler
ATOP’un Lite -Managed Switch’leri , bir ağ içindeki basit görevler için anahtar yedekleme ve teşhis işlevleri sunan kompakt çözümlerdir. Yönetilmeyen Switch’ lere göre daha geniş uygulamalarla, para için çok iyi bir değeri temsil ederler.
Yönetilebilen Ethernet Switch’ler
ATOP’ un sağlamlaştırılmış Yönetilen Switchler’ i, zorlu endüstriyel ortamlarda güvenilir performans için tasarlanırken, kolay kontrol yoluyla ek güvenlik, yapılandırma ve katma değer özellikleri sağlar.
Layer-3 Yönetilen Ethernet Switch’ ler
ATOP’un zorlu ortamlar için gelişmiş Katman-3 (ağ katmanı) Yönetilen Ethernet Switchleri, farklı VLAN’lar ve IP tabanlı yönlendirme arasında yönlendirme gerektiren gelişmiş ağları yönetmek için sağlam ve sağlam bir çözüm sunar.
Elektrik, ekonomide ve insanların günlük faaliyetlerinde önemli bir yere sahiptir. Başarısız olan bir elektrik şebekesi feci hasarlara neden olabilir.
Son zamanlarda ATOP, çoğu birbirinden uzak olan 32’ye kadar trafo merkezinden oluşan bir proje için tam anahtar teslimi bir endüstriyel ağ çözümü sağladı. Gereksinimler, endüstriyel siber güvenlik standartlarına uygunluk ve yüksek güvenilirliğin yanı sıra aşağıdakiler için destek içerir:
– IEEE 802.1p/q’ya göre trafik optimizasyonu ve paket önceliklendirme
– Hassas Zaman Protokolü – IEEE 1588v2’ye göre zaman senkronizasyonu
IEC 61850 standardına dayalı trafo merkezi dijitalleştirmesi
Bu yılın başlarında Bill Gates, GatesNotes adlı blogunda, iklim değişikliğini önemsiyorsanız, bulaşmayı da önemsemeniz gerektiğini belirtti. Dünya çapındaki birçok elektrik şebekesinin temiz enerji üretimine uyum sağlamak için acilen yenilenmeye ihtiyacı var. Ayrıca aşırı hava koşulları, insanların en çok ihtiyaç duyduğu anda, güç aktarımında büyük kesintilere neden olabilir. Elektrik şebekesini modernize etmek, daha az elektrik kesintisi, daha fazla enerji ve ekonomik güvenlik ve daha sağlıklı topluluklar içeren bir geleceğe ulaşmak için çok önemlidir.
IEC 61850 Standardı, trafo merkezi iletişimini üç düzeyde tanımlar: Anahtarlama ve izleme gibi elektrik işlemleriyle İşlem Düzeyi işlevleri arabirimi. Bu süreçler, koruma röleleri, sayaçlar ve kontrolörler gibi akıllı elektronik birimler (IED’ler) tarafından Körfez Seviyesinden kontrol edilir. Proses seviyesinden elde edilen veriler, İstasyon Seviyesindeki istasyon eylemlerini bilgilendirmek veya daha fazla bir araya getirilip SCADA gibi izleme sistemlerine gönderilmek üzere bölme seviyesinden de geçer.
ATOP’un IEC 62443-4-1’e göre ISASecure® Güvenlik Geliştirme Yaşam Döngüsü Güvencesi (SDLA) Sertifikası aldığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.
Uluslararası emniyet, güvenlik ve kalite standartlarına uygun çözümler geliştirmeye olan bağlılığımızı her gün yeniden teyit ediyoruz.
Siber güvenlik alanındaki yetkinliğimizi sürekli olarak geliştiriyor ve uzmanlığımızı zenginleştiriyoruz. Bu başarıdaki ortağımız olan BYHON gibi akredite edilmiş üçüncü taraf değerlendiriciler sayesinde, cihazlarımızda ve sistemlerimizde işlevsel güvenliği ve yüksek düzeyde güven ve güvenilirliği garanti ediyoruz.
ISASecure®, DCS ve SCADA gibi IACS sistemlerinin siber güvenlik sertifikasyonuna yönelik ISA/IEC 62443 serisi standartları temel alan bir üçüncü taraf uygunluk değerlendirme programıdır.
Ağ Adresi Çevirisi (NAT), IP paketinin başlığını değiştirerek bir internet protokolü (IP) adresini başka bir adrese eşlemenin yaygın işlemidir. Otomatikleştirilmiş fabrikalarda bu, farklı LAN’ lardaki cihazların aynı dahili IP’leri kullanmasına izin verir, böylece tüm sistemde ihtiyaç duyulan küresel olarak geçerli IP adreslerinin sayısını azaltır ve kurulum prosedürlerini basitleştirir.
Her biri farklı senaryolar için uygun birçok farklı NAT modu vardır. En temel olanı N:1 NAT olarak bilinir ve birden çok LAN aygıtının (bir SMT hattındaki bileşenler gibi) WAN tarafındaki aygıtlarla (SCADA gibi) iletişim kurarken adreslerinin tek bir harici adrese çevrildiği yer. Fabrikadaki ikinci bir hat, SCADA iletişimi için farklı bir harici IP’ye çevrildiği sürece bileşenleri için aynı IP setini kullanabilir.